een mooie baan in de

kinderopvang!

Wij bellen u terug!

vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  Opleiding: Ik in de kinderopvang!

  Net als binnen o.a. de branche personenvervoer is er landelijk een groot tekort aan medewerkers in de kinderopvang. Omdat Inner-Aktie met grote regelmaat met kandidaten werkt die interesse hebben in werken in de Kinderopvang heeft zij de opleiding ‘Ik in de Kinderopvang’(IKO) opgezet. Het principe is gelijk aan de opleiding ‘Ik Vervoer’. Kandidaten krijgen onder actieve begeleiding les om uiteindelijk hun MBO-3 opleiding behalen als Pedagogisch Medewerker.

  Doel:

  Binnen het participatie/re-integratie aanbod is er bovengemiddelde interesse in het werken in de kinderopvang. Hoewel er voldoende algemeen opleidingsaanbod is, is de kloof naar een reguliere opleiding voor het merendeel van de mensen die vanuit een uitkeringspositie komen te groot. Mede ook omdat wij vaak ervaren dat er geen of onvoldoende startkwalificatie is. Daarnaast is er een langere aanloop nodig om aan te sluiten op de arbeidsmarkt. De opleiding ‘Ik in de Kinderopvang’ zal mensen ontwikkelen richting deze vragende arbeidsmarkt. Het doel van deze opleiding is dan ook om aansluiting te bieden aan mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt richting een branche die te maken heeft met een groot personeelstekort.

  Hoe?

  Fase 1:

  Wij hebben de opleiding opgeknipt in 2 fases. In deze 1e fase starten alle kandidaten(mét of zonder startkwalificatie) met het behalen van de 5 belangrijkste certificaten. Dit behalen zij onder intensieve begeleiding van onze ervaren trainer Kinderopvang van Inner-Aktie.

  Fase 2:

  In Fase 2 heeft de kandidaat de 5 belangrijkste certificaten gehaald en heeft aangetoond dat zij/hij zij de materie aan kan en kan gaan inzetten in de praktijk.
  Voor het vervolg van de opleiding zal de kandidaat nog steeds begeleiding en ondersteuning krijgen van de opleider maar ook praktijkervaring opdoen en begeleiding ontvangen van de werkgever. Er moeten dan nog 4 certificaten en 2 keuzevakken worden behaald. Hiervoor staat tussen de 6 en 12 maanden, afhankelijk van de kandidaat.

  Met wie?

  Inner-Aktie heeft gekozen voor erkend opleidingsinstituut de LOI. De LOI is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen onderwijs moet kunnen volgen, onafhankelijk van tijd, plaats en tempo. Flexibel en toegankelijk onderwijs zit dan ook in hun DNA. Het LOI-onderwijs is op alle fronten erkend. Met een opleiding bij de LOI zijn onze kandidaten verzekerd van goed onderwijs bij een betrouwbare opleider. Inner-Aktie heeft voor LOI gekozen omdat zij op deze manier kwalitatief hoogwaardige erkende scholing kan bieden met een partij die ruimte biedt voor het inlassen van extra tijd voor onze doelgroep.

  Niet onbelangrijk

  Het is voor onze doelgroep een spannend proces en ondersteunen we in de opleiding ook in de uitdagingen waar onze doelgroep mee te maken heeft. Dit draagt in hoge mate bij aan duurzame eindresultaten. Daarom werkt de trainer/coach ook aan ontwikkeling op terugkeer naar de arbeidsmarkt

  Juist dit is waar inner-Aktie het verschil maakt ten op zichte van de reguliere opleiders!

  Ervaringen

  Cheyenne
  Deelnemer Jobcoaching
  format_quoteSaskia is mijn jobcoach. In mijn situatie is werk vinden lastig, maar na elke tegenslag blijft ze positief en enthousiast wat mij weer helpt om de moed niet op te geven. Ik ben heel blij met de hulp van Inner-Aktie.
  Karen
  Deelnemer IK BEN
  format_quote'Wat was het een geweldige steun in de rug voor mij. Ik was alleen maar boos en had een kort lontje. Nu zie ik waartoe ik eigenlijk zelf in staat ben, ik heb nu zelfs werk gevonden voor 32 uur. Heel blij dat ik op deze manier in beweging ben gebracht'
  Bernadette Leeuwenberg
  Bedrijfsadviseur transport, logistiek, bouw, techniek, infra
  format_quoteMet Shirley van den Kolk werk ik inmiddels jarenlang samen en sinds een tijdje via Inner-Aktie. Altijd een betrouwbare en professionele partner in onze projecten van de gemeente Utrecht. Momenteel als onmisbare coach van onze kandidaten die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben en ondersteuning krijgen in hun weg naar duurzaam werk als chauffeur Leerlingenvervoer. Shirley is daarbij een doortastende en vasthoudende coach. Ze heeft heel goed in beeld wat deze mensen echt nodig hebben en gaat hierin heel ver. Hoe bijzonder is het om iemand thuis op te zoeken en samen voor te bereiden op een examen in coronatijd? Deze persoonlijke aandacht is zo belangrijk voor onze kandidaten die op deze manier vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen en vervolgens weer zelfstandig kunnen functioneren in onze maatschappij. Ik hoop dat we dit project breder kunnen trekken en ook nog andere projecten van de grond kunnen krijgen. Ideeën genoeg!
  Astrid de Jager
  Consulent Werk-en Inkomen
  format_quoteInner-Aktie staat voor mij als een dynamisch en communicatief sterk team, waar snel op problemen wordt gereageerd en altijd een oplossing wordt gecreëerd. Niets is Inner-Aktie teveel. Waar zij zich vooral in onderscheiden is dat zij van alle markten thuis zijn, heb je jobcoaching nodig is het er, wil je wandelcoaching inzetten, is het er. De in-aktie waar Inneraktie (het zit al in de naam) voor staat is voor mij al genoeg bewezen.
  Jessica de Graauw
  Senior Medewerker Leerlingzaken
  format_quoteInner-Aktie kenmerkt zich voor mij als het levende bewijs dat het mogelijk is een duurzame, professionele en betrokken samenwerking op complexe vraagstukken vorm te geven. Dit vanuit verschillende rollen en waarbij het resultaat en de kwaliteit vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid voorop staat. De combinatie van  inhoudelijke vakkennis, competenties en congruente communicatie (van Shirley / Inner-Aktie) wordt aangevuld met een relevant netwerk wat zij delen. We werken samen vanuit de overtuiging dat een succes gebouwd is op waarde voor alle betrokkenen. En heel belangrijk: Inner-Aktie geeft ons team voorwaartse kracht en werkplezier!