groei is een belangrijk sleutelwoord

in onze trainingen

Wij bellen u terug!

vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  Mensen staan centraal

  Ons trainingsaanbod is divers en sluit goed aan op elkaar. Voor iedere training geldt dat groei een belangrijk sleutelwoord is.
  Daarmee voegen de trainingen van Inner-Aktie echt waarde toe aan het leerproces.

  In onze trainingen werken wij samen met onze deelnemers naar een nieuwe (werk) bestemming. Er is veel aandacht voor wat iemand nog
  moet leren. De interaktie en herkenning bij elkaar maken het verschil. Ons trainingsaanbod is divers en sluit aan op elkaar. Voor iedere training geldt dat groei een belangrijk sleutelwoord is.Daarmee hebben de trainingen van Inner-Aktie meerwaarde in het leerproces naar zelfredzaamheid.

  Ons trainingsaanbod

  Ik ben

  We beginnen bij het begin; bij de deelnemer zelf. In deze training richten we ons op zelfinzicht en empowerment. Ons doel is om te werken aan geloof in eigen kracht, regie terugpakken over eigen leven en het herontdekken van kwaliteiten en eigenschappen. Met de Cirkel van invloed en betrokkenheid en de Cirkel van 8 zoeken we naar de drempels die ervoor zorgen dat beweging niet is gelukt. Deze methode helpt in het realistisch kijken naar de drempel.

  Ervaring leert ons dat deelnemers tijdens deze training weer ‘open’ gaan. Er wordt veel gedeeld en we proberen oude patronen te ontdekken en te doorbreken. We werken hier vooral aan het in balans brengen van het innerlijke zodat men klaar is voor de voor de volgende stap, naar buiten.

  Ik word

  De volgende training is heel hands-on: Werk en toekomst staan nu centraal. Deelnemers maken inzichtelijk welke vaardigheden zij hebben en maken verbinding met de arbeidsmarkt. De focus ligt op de kansen die er zijn en welke randvoorwaarden er nodig zijn om hierop in te gaan.

  Het maken van een moodboard is een belangrijk onderdeel van deze training. Dit biedt de deelnemer letterlijk en figuurlijk meer inzicht. Op basis van deze visuele praatplaat worden concrete doelen geformuleerd om duurzaam werk te kunnen vinden.

  Ik ga

  Nu is iemand klaar voor het echte werken aan werk: Bij deze training is solliciteren een werkwoord: ik solliciteer! Hoe komt een deelnemer in beeld bij werkgevers? Het maken van een gericht zoekprofiel, leren solliciteren en een optimale presentatie zijn belangrijke acties. Daarnaast staan LinkedIn en het maken van een goede motivatiebrief en Curriculum Vitae hoog op de agenda. Tenslotte maken we de verbinding naar de arbeidsmarkt én het Werkgeverservicepunt.

  Get real

  We richten ons met deze training specifiek om de doelgroep 18-27 jaar In ons  jongerenprogramma gaan we gericht aan de slag om de jongere regie te laten pakken op zijn of haar eigen leven. We werken toe naar het duidelijk formuleren van een doel, dit kan werk zijn, maar ook het starten van een opleiding.

  De onderwerpen die we inbrengen zijn vanuit diverse pilots door jongeren zélf ingebracht en raken de leefwereld waar zij mee te maken hebben. Aan het eind van de training heeft elke jongere een concreet stappenplan richting zijn/haar doel. Ook heeft hij/zij helder welke stappen er nog gezet kunnen worden in persoonlijke ontwikkeling.

  Het hele programma wordt uitgevoerd door een jongerencoach én een ervaringsdeskundige, waarmee de verbinding met de doelgroep goed tot stand komt.

  InnerAktie - IK VERVOER

  Ik Vervoer

  In de opleiding Ik Vervoer maken we een match tussen deelnemers met een écht langere afstand tot de arbeidsmarkt en de krapte aan chauffeurs binnen het personenvervoer. In 16 wekelijkse bijeenkomsten werken we met de deelnemers toe naar het behalen van hun Taxipas met als doel betaald werken in het doelgroepenvervoer.

  De opleiding kent 3 fases. Een kennismakingsfase, een theoriefase en een praktijkfase. Tijdens deze fases werken we niet alleen aan het opdoen van inhoudelijke vakkennis maar ook aan persoonlijke ontwikkeling, groei zelfvertrouwen en omarmen van de juiste arbeidsethos. We bereiden de deelnemer voor op terugkeren naar- en deelnemen aan de werkende maatschappij.

   

  InnerAktie - IK VERVOER

  Ik in de Kinderopvang

  Net als binnen o.a. de branche personenvervoer is er landelijk een groot tekort aan medewerkers in de kinderopvang. Omdat Inner-Aktie met grote regelmaat met kandidaten werkt die interesse hebben in werken in de Kinderopvang heeft zij de opleiding ‘Ik in de Kinderopvang’(IKO) opgezet. Het principe is gelijk aan de opleiding ‘Ik Vervoer’. Kandidaten krijgen onder actieve begeleiding les om uiteindelijk hun MBO-3 opleiding behalen als Pedagogisch Medewerker.

  Ervaringen

  Cheyenne
  Deelnemer Jobcoaching
  format_quoteSaskia is mijn jobcoach. In mijn situatie is werk vinden lastig, maar na elke tegenslag blijft ze positief en enthousiast wat mij weer helpt om de moed niet op te geven. Ik ben heel blij met de hulp van Inner-Aktie.
  Karen
  Deelnemer IK BEN
  format_quote'Wat was het een geweldige steun in de rug voor mij. Ik was alleen maar boos en had een kort lontje. Nu zie ik waartoe ik eigenlijk zelf in staat ben, ik heb nu zelfs werk gevonden voor 32 uur. Heel blij dat ik op deze manier in beweging ben gebracht'
  Bernadette Leeuwenberg
  Bedrijfsadviseur transport, logistiek, bouw, techniek, infra
  format_quoteMet Shirley van den Kolk werk ik inmiddels jarenlang samen en sinds een tijdje via Inner-Aktie. Altijd een betrouwbare en professionele partner in onze projecten van de gemeente Utrecht. Momenteel als onmisbare coach van onze kandidaten die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben en ondersteuning krijgen in hun weg naar duurzaam werk als chauffeur Leerlingenvervoer. Shirley is daarbij een doortastende en vasthoudende coach. Ze heeft heel goed in beeld wat deze mensen echt nodig hebben en gaat hierin heel ver. Hoe bijzonder is het om iemand thuis op te zoeken en samen voor te bereiden op een examen in coronatijd? Deze persoonlijke aandacht is zo belangrijk voor onze kandidaten die op deze manier vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen en vervolgens weer zelfstandig kunnen functioneren in onze maatschappij. Ik hoop dat we dit project breder kunnen trekken en ook nog andere projecten van de grond kunnen krijgen. Ideeën genoeg!
  Astrid de Jager
  Consulent Werk-en Inkomen
  format_quoteInner-Aktie staat voor mij als een dynamisch en communicatief sterk team, waar snel op problemen wordt gereageerd en altijd een oplossing wordt gecreëerd. Niets is Inner-Aktie teveel. Waar zij zich vooral in onderscheiden is dat zij van alle markten thuis zijn, heb je jobcoaching nodig is het er, wil je wandelcoaching inzetten, is het er. De in-aktie waar Inneraktie (het zit al in de naam) voor staat is voor mij al genoeg bewezen.
  Jessica de Graauw
  Senior Medewerker Leerlingzaken
  format_quoteInner-Aktie kenmerkt zich voor mij als het levende bewijs dat het mogelijk is een duurzame, professionele en betrokken samenwerking op complexe vraagstukken vorm te geven. Dit vanuit verschillende rollen en waarbij het resultaat en de kwaliteit vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid voorop staat. De combinatie van  inhoudelijke vakkennis, competenties en congruente communicatie (van Shirley / Inner-Aktie) wordt aangevuld met een relevant netwerk wat zij delen. We werken samen vanuit de overtuiging dat een succes gebouwd is op waarde voor alle betrokkenen. En heel belangrijk: Inner-Aktie geeft ons team voorwaartse kracht en werkplezier!