een prachtige baan waarin de

chauffeur het verschil kan maken

Wij bellen u terug!

vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  Coaching

  In de opleiding ‘Ik Vervoer’ maken we een match tussen deelnemers met een écht langere afstand tot de arbeidsmarkt en de krapte aan chauffeurs binnen het personenvervoer. In 16 wekelijkse bijeenkomsten werken we met de deelnemers toe naar het behalen van hun Taxipas met als doel betaald werken in het doelgroepenvervoer.
  We werken niet alleen aan het opdoen van inhoudelijke vakkennis, maar ook aan persoonlijke ontwikkeling, groei, zelfvertrouwen en omarmen van de juiste arbeidsethos. We bereiden de deelnemer voor op terugkeren naar – en deelnemen aan de werkende maatschappij.

  Fases

  Fase 1: Kennismaking

  Fase 1 duurt 4 bijeenkomsten. De kandidaat ontvangt een uitnodiging om binnen 14 dagen te starten met een wekelijkse bijeenkomst in de regio.
  Elke bijeenkomst kent een thema die gerelateerd is aan de doelgroep, hierbij kun je denken aan
  opbouwen zelfvertrouwen, hoe presenteer ik mijzelf, solliciteren, praktische inrichting van werken en
  gezin/huishouden/etc., en alles dat te maken heeft met werkethos. Ook de diverse gedragsbeperkingen
  binnen het Leerlingenvervoer komen al voorzichtig aan de orde.

  Fase 2: Theorie

  In Fase 2 heeft de kandidaat goede motivatie en betrokkenheid laten zien en gaat op gesprek bij de
  vervoerder. Zij worden de uiteindelijke werkgever en hebben dus de laatste stem. Wanneer zij, mede met ondersteuning van Inner-Aktie, worden aangenomen start de opleiding en gaan we de aanvraag doen voor het Leer Werk Traject (LWT-in volksmond tijdelijke pas)

  Er volgen dan minimaal 4 maanden wekelijkse bijeenkomsten en ondersteuning. Deze bijeenkomsten zijn verplicht. Verder krijgt de kandidaat 4 rijlessen gericht op het behalen van het praktijkexamen. Minimaal 1 uur per dag online leren en proefexamens doen hoort bij het huiswerk. Dit blijft duren tot het theorie-examen CBR is behaald.

  In de bijeenkomsten is er ook ruim aandacht voor de diverse beperkingen van de doelgroep, leren we over Sociale Vaardigheden en praten we over de algemene vaardigheden die van belang zijn als werknemer maar ook als chauffeur met deze kwetsbare doelgroep.

  Fase 3: Praktijk

  In fase 3 moet alleen het praktijkexamen nog worden behaald. De kandidaat is al aan het werk als chauffeur (met tijdelijke pas) en doet dus ook veel ervaring op met het rijden zowel als met de doelgroep.

  De kandidaat krijgt ook rijlessen in deze periode. In deze fase blijft Inner-Aktie in contact maar de
  kandidaat hoeft niet meer wekelijks de bijeenkomsten te volgen.

  De kandidaat is altijd vrij om aan te haken bij de bijeenkomsten en praktijkvoorbeelden te bespreken of aanvullende informatie op te halen. Ervaring leert ons dat de chauffeurs blijven komen omdat ze het zo prettig vinden om alle ervaringen tot dan toe te delen.

  Ervaringen

  Cheyenne
  Deelnemer Jobcoaching
  format_quoteSaskia is mijn jobcoach. In mijn situatie is werk vinden lastig, maar na elke tegenslag blijft ze positief en enthousiast wat mij weer helpt om de moed niet op te geven. Ik ben heel blij met de hulp van Inner-Aktie.
  Karen
  Deelnemer IK BEN
  format_quote'Wat was het een geweldige steun in de rug voor mij. Ik was alleen maar boos en had een kort lontje. Nu zie ik waartoe ik eigenlijk zelf in staat ben, ik heb nu zelfs werk gevonden voor 32 uur. Heel blij dat ik op deze manier in beweging ben gebracht'
  Bernadette Leeuwenberg
  Bedrijfsadviseur transport, logistiek, bouw, techniek, infra
  format_quoteMet Shirley van den Kolk werk ik inmiddels jarenlang samen en sinds een tijdje via Inner-Aktie. Altijd een betrouwbare en professionele partner in onze projecten van de gemeente Utrecht. Momenteel als onmisbare coach van onze kandidaten die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben en ondersteuning krijgen in hun weg naar duurzaam werk als chauffeur Leerlingenvervoer. Shirley is daarbij een doortastende en vasthoudende coach. Ze heeft heel goed in beeld wat deze mensen echt nodig hebben en gaat hierin heel ver. Hoe bijzonder is het om iemand thuis op te zoeken en samen voor te bereiden op een examen in coronatijd? Deze persoonlijke aandacht is zo belangrijk voor onze kandidaten die op deze manier vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen en vervolgens weer zelfstandig kunnen functioneren in onze maatschappij. Ik hoop dat we dit project breder kunnen trekken en ook nog andere projecten van de grond kunnen krijgen. Ideeën genoeg!
  Astrid de Jager
  Consulent Werk-en Inkomen
  format_quoteInner-Aktie staat voor mij als een dynamisch en communicatief sterk team, waar snel op problemen wordt gereageerd en altijd een oplossing wordt gecreëerd. Niets is Inner-Aktie teveel. Waar zij zich vooral in onderscheiden is dat zij van alle markten thuis zijn, heb je jobcoaching nodig is het er, wil je wandelcoaching inzetten, is het er. De in-aktie waar Inneraktie (het zit al in de naam) voor staat is voor mij al genoeg bewezen.
  Jessica de Graauw
  Senior Medewerker Leerlingzaken
  format_quoteInner-Aktie kenmerkt zich voor mij als het levende bewijs dat het mogelijk is een duurzame, professionele en betrokken samenwerking op complexe vraagstukken vorm te geven. Dit vanuit verschillende rollen en waarbij het resultaat en de kwaliteit vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid voorop staat. De combinatie van  inhoudelijke vakkennis, competenties en congruente communicatie (van Shirley / Inner-Aktie) wordt aangevuld met een relevant netwerk wat zij delen. We werken samen vanuit de overtuiging dat een succes gebouwd is op waarde voor alle betrokkenen. En heel belangrijk: Inner-Aktie geeft ons team voorwaartse kracht en werkplezier!