Wij bellen u terug!

vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  Zelf je eigen keuzes maken

  door | 8 september 2022

  “Be strong enough to stand alone, smart enough to know when you need help and brave enough to aks for it.”

  Kwetsbaarheid begint met moed, moed om er te zijn en jezelf te laten zien. Het is dus een kracht om je kwetsbaar te kunnen opstellen.

  Wanneer er tranen vloeien in gesprekken, verontschuldigen deelnemers zich vaak. Dat is nergens voor nodig… Laat het maar gaan! Het kan je helpen in je proces, wanneer je begrijpt dat je het niet alleen hoeft te doen.

  Je kwetsbaar opstellen betekent voor ons aangeven wat je moeilijk vindt, aangeven wat je valkuil is en hulp vragen. Hulp vragen is geen zwakte, het helpt je juist vooruit. Door deze verantwoordelijkheid te nemen kan je groeien, beter worden en jouw daadkracht vergroten.

  We willen graag onafhankelijk zijn, maar dat betekent niet dat we alles alleen hoeven te doen of ons altijd sterk moeten houden. Zelf je eigen keuzes maken is wat jou onafhankelijk maakt.

  Volgens hoogleraar en schrijfster B. Brown is kwetsbaarheid een teken van moed. De moed om anderen te inspireren met je creativiteit. De moed om je open te stellenen daardoor diep contact te maken met anderen.