Wij bellen u terug!

vul uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

  Feedback

  door | 21 december 2022

  Al sinds 2000 ondersteun ik mensen met het vinden van een sociale- en economische zelfredzaamheid. Hierbij heb ik drie wateren waar ik samen met de werkzoekende in vaar

  • Ik ben de trapleuning maar je moet zelf de trap oplopen
  • De uitkering is een vangnet en geen hangmat
  • Redelijkheid en billijkheid

  In 2009 startte ik als ZZP’er omdat een gemeente in mij geloofde. De afgelopen twee jaar ben ik bij twee opdrachtgevers erachter gekomen, dat ik alleen werkzoekenden kan ondersteunen als ik mijzelf ook kwetsbaar op durf te stellen en iets van mijzelf geef. Maar ook dat ik net als mijn cliënten opensta om mij te ontwikkelen.

  Binnen Inner-Aktie vervul ik de rol als Job-Hunter en start ik ook in de tweede week van januari met onze training Focus op Werk. Elke week ga ik dan in gesprek met een groep werkzoekenden. Vanuit het praten met elkaar leren de werkzoekenden beter kennen, ontdekken hun intrinsieke motivatie en beginnen te denken mogelijkheden en kansen waar het gaat om actuele vacatures die worden besproken. Maar tijdens deze training gaat het zeker ook over wat er binnen redelijkheid en billijkheid van ze mag worden verwacht door te spiegelen. Maar naar jezelf kijken kan lastig zijn. Feedback krijgen kan iets met je doen. En laat ik eerlijk zijn…. Zelfs mèt mijn jarenlange ervaring… of beter gezegd, juist dóór jarenlange ervaring kan zorgvuldigheid over kunnen slaan in automatisme.

  Het deel uit maken van een goed team waar vertrouwen is, is dan essentieel. Inner-Aktie is een jong en gemotiveerd team. Eigenaar Shirley van den Kolk ken ik vanuit een andere opdrachtgever en we werken alweer veel jaren heel prettig samen. Elkaar eerlijk (en kwetsbaar) vragen stellen over hoe de ander het ziet en dan ook ontvangen wat je aan feedback krijgt is iets wat moet groeien. Je moet het durven. En wij durven dat.

  Ik moet hierbij altijd denken aan woorden van een liedje van Guus Meeuwis in een andere context maar net zo waar, namelijk;
  ‘Je moet het niet willen, je moet het niet denken, je moet het niet hopen, je moet het voelen’.  En als je voelt dat het kan, dan sta je ervoor open en dan groei je samen.

  Trainers Saskia van Vilsteren en Noël Vloedgraven heb ik ook Inner-Aktie mogen zien worden en zien groeien in wat zij doen. Niet dat omdat ik het zeg dat het dan meteen zo belangrijk is, maar persoonlijk merk ik toch dat ik trots ben dat zij zich zo ontwikkeld hebben. Ook Saskia en Noël hebben de kracht om feedback te vragen en te geven.

  Deze week had ik ook daadwerkelijk een moment van feedback. Gestart met het laten lezen van een mailwisseling met een werkzoekende kreeg ik een mooie reactie, of misschien beter nog, een mooie spiegel. Gevolgd door een gesprek met Saskia om duidelijk te krijgen voor mijzelf wat maakt dat ik reageer zoals ik reageer en de weg die ik in sla. De uitkomst is dat wij nog zorgvuldiger worden in wat wij doen en naar de mensen toe die wij ondersteunen. Maar ook dat wij, Inner-Aktie, een team zijn die mensen ergens willen brengen vanuit onze intrinsieke motivatie.

  Inmiddels is Inner-Aktie aan het groeien samen met collega’s die stuk voor stuk betrokken zijn en waarbij mij opvalt dat wij ons kwetsbaar durven op te stellen naar elkaar toe om zelf en als team te groeien en om er nog meer voor de werkzoekende te kunnen zijn.

  Feedback is ook Inner-Aktie.

  Eric